Bra att ha en kompost

Bra att ha en kompost

Har du någonsin önskat att alla dina köksrester, gräsklipp och löv på något magiskt sätt skulle kunna förvandlas till näringsrik jord för din trädgård? Det är ingen fantasi – kompostering kan bidra till att göra det till verklighet. Kompost är ett billigt och enkelt sätt att skapa perfekt gödsel för din trädgård och trädgård utan att behöva köpa kemiska gödningsmedel eller kosttillskott. Kompost gör inte bara underverk för dina växters hälsa, utan minskar också matavfallet på soptippen och bidrar till att skydda miljön genom att minska växthusgaserna. Fortsätt läsa för att lära dig mer om vad kompostering är, dess fördelar och hur du kan börja förvandla köksavfall till naturgödsel redan idag!

När jag flyttade in i villan mellan Enköping och Uppsala insåg jag snabbt att jorden i min trädgård var torr och sandig. Jag ville förbättra dess bördighet, men jag ville inte slösa pengar på dyra gödningsmedel eller kosttillskott. Det var då jag bestämde mig för att ge kompostering ett försök!

Kompostering är ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att återvinna organiskt material som köksrester, gräsklipp och löv till ett näringsrikt jordtillskott. Kompostering är inte bara bra för trädgården utan även för miljön. Genom att kompostera köksavfall i stället för att slänga det i soporna kan du minska mängden mat som hamnar på soptippen och minska metanutsläppen från nedbrytning av organiska ämnen, så du gör en välgärning både för plånbok och miljö samtidigt!

För att börja kompostera måste du köpa en kompostbehållare eller bygga en själv. En vanlig kompostbehållare är vanligtvis mellan 1 och 3 kubikmeter och innehåller en blandning av kolrika material som löv och träflis samt kväverika material som köksrester, gräsklipp och gödsel. Du kan också tillsätta maskar och andra organismer som hjälper till att bryta ner materialet till kompost.

Om du vill veta mer om detta med kompost så skadu inte tveka på att höra av dig!

Kommentarer är stängda.