Visste du detta om naglar?

Visste du detta om naglar?

Hej allihopa, här kommer det ett inlägg om det här med naglar. Jag är intresserad av människokroppen och jag hade gärna läst till läkare om jag haft betygen som krävts. Nu har jag hur som helst forskat lite grand på det här med naglar och jag undrar hur många av er som vet lika mycket som jag om detta, men jag ska skriva och ge er lite fakta, och här i min blogg som jag har så många följare i Enköping med omnejd så hoppas jag förstås att ni alla är med mig på bloggen även idag.

En nagel växer ur matrisen, som är den vävnad som utgör nagelbädden.De består av keratin, ett segt protein som också utgör hår och hud.De växer i en takt på cirka 3 millimeter per månad.Fingernaglar växer snabbare än tånaglar.De växer snabbare på sommaren än på vintern.Det är inte levande vävnad och kan inte återbildas om de skadas eller tas bort.Den genomsnittliga tiden det tar för dem att växa från rot till topp är tre och en halv månad.Händerna svettas mindre än fötterna och naglarna håller längre på de förra än på de senare.

Vissa djur har klor i stället men det får ni läsa om själva och söka på nätet om ni vill veta mera. Många personer tycker att det är roligt med olika behandlingar och går till någon salong för att sätta färg på sina klor eller göra en förlängning. Det är spännande att lära sig mera om allt möjligt och nu känner jag att jag har förkovrat mig i ämnet och att få dela detta med er är även det roligt. Nu vet ni mer om detta och är det någonting annat jag kommer på att jag skulle berättat så gör jag det i nästa inlägg.

Kommentarer är stängda.